[ Prijava ]
Glavni izbornik
Objavljen u Subota, 03.10.2015 u 08:53, prije 8 godina 2 mjeseci 1 sedmica 19 sati 49 minuta 16 sekunde
Obavijest o freemover stipendijama u okviru CEEPUS III programa

Univerzitet u Bihaću kao partnerska ustanova u CEEPUS III programu poziva sve zainteresirane studente i nastavno osoblje da se prijave za razmjenu na neki od univerziteta u zemljama CEEPUS III programa: Albanija, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Kosovo.

Trenutno je u okviru ovog programa otvoren poziv za Freemover razmjene, tj. razmjene gdje studenti i nastavnici sami odabiru ustanovu u jednoj od ovih zemalja i apliciraju za ostvarivanje mobilnosti. U ovoj kategoriji moguće je ostvariti razmjenu kao student za period od 3 mjeseca, kao student za kratku posjetu od minimalno 10 dana za istraživanje u izradi master ili doktorske teze, i nastavnik –na period koji bude dogovoren sa ustanovom domaćinom.

Stipendije za razmjenu pokrivaju troškove boravka i putne troškove, a visina stipendija zavisi od zemlje domaćina. Prijave za razmjenu se vrše putem online CEEPUS III portala https://www.ceepus.info/default.aspx.
 
Rok za prijave je 30. novembar 2015. godine.

Za dodatne informacije i pomoć pri aplikaciji obratite se u Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću, na mail dzalila.muharemagic@unbi.ba i alma.bosnic@unbi.ba.

Info blok